A fogorvos válaszol

Góckutatás

K. Erika

Tisztelt Doktornő!
Szeretném megkérni, hogy a mellékletben elküldött panoráma-röntgent és egy egyedi fogról készült felvételt véleményezni szíveskedjen. Már két éve a laborleletem góc- gyulladásra utal. A háziorvosom mindig fogászatra küld, a fogorvosom viszont nem lát ezen a panoráma felvételen semmi elváltozást.
A másik egyedi fogról készült felvétel. Ezt szeretném kérdezni, hogy ezen egyértelműen ciszta látható?
Segítségét köszönöm.
https://kepkuldes.com/image/6CRVlZ
https://kepkuldes.com/image/6CO1cP

Válasz

Kedves Kérdező!

Góckutatás esetén pusztán a röntgenek megtekintése sosem elegendő ahhoz, hogy véleményt mondjunk, hiszen korrekt kép kialakításához az általunk gyanúsnak ítélt fogak vizsgálata is szükséges.

Az Ön által küldött panoráma röntgen a felső fogak viszonylatában sajnos értékelhetetlen, illetve góckutatás esetében szerencsésebb egy CT felvétel, hiszen azon térben, teljes pontossággal megállapítható, van-e elváltozás a gyökércsúcsok körül. 

A kis röntgen felvétel önmagában szintén nem elég ahhoz, hogy bármilyen véleményt mondjak. Miért pont erről készült a kisfelvétel? Van-e vele bármilyen panasz? Élő-e a fog? Ezek mind mind személyesen tisztázandó kérdések.

Amennyiben teljes képet szeretne kapni, egy CT felvételre és egy szájvizsgálatra lenne szükség.

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk