A fogorvos válaszol

Gócos fog

P. Klaudia

Jó napot kívánok!
Van egy gyökérkezelt gócos örlőfogam (jobb alsó 6), amit valószínüleg húzni kell, mivel nagyon hullik a hajam tőle! 21 éves vagyok..sajnos muszáj kihúzni..az újragyökérkezelés után is csak nagyobb lett a góc..
A kérdésem az lenne, hogy mivel hidat nem szeretnék, ezért az implantátumra esett a választásom.
Lehet gond abból ha egy gócos fog helyére implantátum kerül? Nincs nagyobb esély a kilökődésre? Persze a teljes gyógyulás után, mihelyst eltűnik a gyulladás

Válasz

Kedves Kérdező!

Amennyiben az újra gyökérkezelés nem mikroszkópos technikával készült, úgy egyáltalán nem biztos, hogy a húzás a következő lépés!

Amennyiben eltávolításra kerül egy gócos fog, a húzást követő 3-4 hónap múlva történik az implantálás, amikor is a csont már teljesen gyógyult.

Első körben egy mikroszkópos endodontiai konzultációt javasolnék a fog megmentésének érdekében.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk