A fogorvos válaszol

Gond az implantátummal

Tisztelt Doktornő/Úr! 2002 nyarán kaptam második implantátumomat egy foghiany helyére közvetlenül egy híd mellé.Fél év múlva berakták a felépítmenyt és pár napon belül elviselhetetlen fájdalmak kezdődtek. A röntgen és CT sem mutat ki semmilyen problémát, nem találták meg az okát. Az íny se piros,pedig nagyon fáj az íny belülről felette. Fogkő rendszeres,de szedetem. Még a mellette lévő hidtartó fog is ki lett húzva, hátha az okozza. De nem ez volt a baj, továbbra is fáj. Raadasulza híd helyére újabb két implantátum került az új helyen. Most gyógyul. Azt reméltük hogy hátha ideg becsipődés, és esetleg egy újabb implantátumtól jobb lesz. De nem. Viselem a fájdalmat,de nem bírok bele nyugodni,hogy így maradjon, csak mert nem kimutatható a probléma oka. Égő, feszítő fájdalom az íny alatt állandóan. Nem marad más hátra hogy ki kell vetetni a becsontosodott implantátumot? Es ráadásul állandóan érzem fölötte egy rossz ízű nyál termelődését, de arra is azt mondják, nem látható az ok,nincs gyulladás, váladék. Pedig nagyon szenvedek

Válasz

Kedves Kérdező!

Hasonló esetekben, amennyiben a kontroll fogászati vizsgálatok, CT felvételek és szakorvosi konzultációk nem vezetnek sikerre – és az addig javasolt terápiák, pl.: Milgamma szedése stb. – is megtörtént már, neurológus kolléga segítségét szoktuk kérni.

Látatlanban további információt nehéz adni, ehhez személyes konzultáció szükséges.

Üdvözlettel:

Uniklinik

 

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk