A fogorvos válaszol

Görcsöléshez hasonló érzés a nyelvem tövében

M. Emese

Kedves Doktor úr/nő!

Reggelizés közben egy görcsöléshez hasonlítható, néha szúró fájdalmat kezdtem hirtelen érezni a nyelvem bal tövében (legalábbis onnan érzem).

Megnehezíti a nyelést, a rágás pedig szinte lehetetlen. Kb egy fél óráig éreztem, ezután elmúlt, azonban mikor újra enni kezdtem megint belenyilalt. Mi lehet az oka, illetve kell-e orvost felkeresnem?

A választ előre is köszönöm.

Válasz

Kedves Kérdező!

Mindenképpen meg kellene nézetni egy fogorvos kollégával.

Valószínűleg úgynevezett nyálköve lehet. A nyelvünk alatt található egy pár nagy nyálmirigy, melynek feladata a nyál termelése. Evés közben több nyálra van szükségünk, így akkor a nyáltermelés fokozódik. Amennyiben ennek állományában képződik egy kis kövecske, az elzárhatja a fő kivezető utat. Ez magyarázná a tüneteit.

Szájsebész kollégáinkat keresse bizalommal panasza kivizsgálása érdekében.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk