A fogorvos válaszol

gradia fogbetét készítése utáni érzékeny fog

Tisztelt Doktor Nő/Úr!Pár hete letört a jobb alsó rágófogamból egy nagyobb darab, ami nagyon zavaró volt, így elmentem fogászatra, ahol röntgen után megállapították, hogy gyökérkezelés nem kell, viszont töméssel már nem lehet helyrehozni a fogat (mert akkora darab tört le) csak betét kialakításával. Azóta elkészült a gradia betét, ideiglenes tömés után a napokban megkaptam a kész betétet, viszont miután kiment a zsibbadás a fogamból és megpróbálok valamire erősebben ráharapni fájást érzek és mintha a hidegre is érzékeny lenne a fog. Lehetséges, hogy az ideiglenes tömés készítésekor, illetve a betét készítésekor baktérium került a csatornába és mégis szükség lett volna gyökérkezelésre? Vagy esetleg normális ez az érzés a betét felhelyezése után még pár napig?Előre is köszönöm válaszát!Üdvözlettel,Cs. Diana

Válasz

A betét ragasztását követően „normális” jelenségnek tekinthető a fokozott érzékenység. A türelmi idő átlagosan 4- 6 hét. Abban az esetben, ha egyáltalán nem mutat csökkenő tendenciát a fokozott érzékenység, érdemes lenne felkeresni kezelőorvosát és megvizsgálni a betét magasságát és a fog vitalitását.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk