A fogorvos válaszol

Gyerekkori fogmozgás

Tisztelt Doktor Úr/Nő!A kisunokám 8 éves, kinőttek elől a felső és alsó csontfogai. Sajnos fogkövesedésre hajlamos gyerek, már másodszor szedték le a fogkövét. Balázs egyik nap közölte velünk, hogy alul és felül 1-1 csontfoga mozog. Elvittük a gyerekorvoshoz, aki elküldött bennünket gyerekfogászatra. A doktornő megnézte a fogait, és annyit tanácsolt, hogy calciumot itassunk a gyerekkel. Én nem vagyok nyugodt az unokám fogaival kapcsolatban, mi lesz, ha a többi foga is el kezd mozogni? Kérem szíves tanácsukat, hogyan tovább?? Köszönöm válaszukat. Erzsébet

Válasz

Feltétlenül meg kell tanulnia Balázsnak a helyes fogmosási technikát! Ez a legfontosabb, amit ő tehet.

Mindenképpen meg kell nézni a gyökérfejlődés jelenlegi állapotát (ezt panorámafelvételen és szájüregi, 1:1 készült felvételenlehet jól látni), ugyanis előfordul, hogy mozgatható a maradófog a végleges gyökérfejlődés befejeztéig.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk