A fogorvos válaszol

Gyermek fogfájás

Tisztelt Uram/Hölgyem! Van egy 4 éves kislányom. Ma lázasan ébredt, gyermekorvos szerint teljesen egészséges, azonban nagy valószínűséggel egy foga gyulladt be, az fáj. Picit az arca egyik fele is duzzadtabb. Elmentünk egy magánrendelőbe, ahol nem csináltak semmit mondván, minél később fúrnak annál jobb, egyelőre még nincsen nagyon begyulladva, időnként sír, hogy fáj. Kérdésem, hogy ilyen esetben milyen megoldás létezik, hogy ne kelljen napokat kínlódni a fogfájással? Azt mondta a doktornő, ha éjszaka is fáj neki, az annak a jele, hogy az már ideg fájdalom, akkor menjünk ügyeletre, ahol megnyitják a fogat, hogy a benne lévő gyulladás szabad utat kapjon. De ezt csak már nagyon indokolt esetben csinálják. Kérdésem még, hogy ezzel valóban célszerű a legvégső pillanatot megvárni? Válaszukat várom, köszönettel: egy aggódó anyuka.

Válasz

Azt javaslom, mihamarabb keressenek fel egy gyermekfogászatban jártas szakorvost, mert a gyulladt, fájdalmas tejfogat meg kell nyitni, nem szabad feleslegesen szenvedni hagyni a kisgyermeket! Gyermekek esetében is van mód érzéstelenítő injekció adására, de erre nem minden esetben van szükség. A fog megnyitása általában csak pár pillanatot vesz igénybe. Készítsék fel a kislányukat a kezelésre, de ne keltsenek benne felesleges feszültséget! Nem szabad, hogy érezze a szülők aggodalmát a fogászati kezeléssel kapcsolatban, mert akkor egy trauma lesz neki a kezelés. Magyarázzák el az ő szintjén, hogy meg kell mutatni a fogat a fogorvosnak, és engedni kell, hogy meggyógyítsa. Próbálják valamilyen „jutalommal” motíválni.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk