A fogorvos válaszol

Gyermek foghullás

M. Andrea

Tisztelt Uniklinik Fogorvosok!
Oktoberben lesz 9 éves a kisfiam, akinek fogai mar cserélődni kezdtek nagyjából 6 éves korában.
3napja hirtelen egyszerre 2 foga is mozogni kezdett, majd 1 nap eltéréssel ki is esett a bal also 3.fog, majd a jobb also 3.fog (utobbi tegnap). Már tegnap is mondta, hogy még egy foga mozog, majd ma este a bal also 4.fog is kiesett
Látjuk ugyan, hogy mindhárom fog helyén már bújik a maradandó fog, de a kérdés az lenne, hogy normalisnak tekinthető, ha alig 5 nap alatt 3 tejfoga is kiesik? Kell-e fogorvoshoz vinnünk a kisfiúnkat?
Megnyugtató válaszukat előre is köszönöm!
Márton Andrea

Válasz

Tisztelt Kérdező!

A fogváltás igen nagy egyéni változatosságot mutat, ha minden kiesett tejfog helyén már látható a maradó fog, akkor azok hamarosan elő is törnek, jelenleg további teendő nincs. Ha a maradó fogak előtörése késleltetett, javasolt lehet egy röntgenfelvételt készíteni. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk