A fogorvos válaszol

Gyermek fogváltás

.

Kisfiam december végén tölti be a 8. életévét. Ez idáig a fogaival semmi gond nem volt.
6 éves korában kihullott a két alsó és két felső középső metsző foga, majd ki is nőttek a maradandó fogai helyettük. Ezután kiesett a két felső oldalsó metsző foga (ha jól tudom, nem ez a megszokott sorrend), tavaly Karácsonykor már egyik sem volt meg. Ezeket az alsó oldalsó metszők követték, amelyek helyére szépen nőnek az újak. Viszont a felső oldalsó metszők nem akarnak kibújni.
Azt szeretném kérdezni, hogy meddig húzódhat el az új fogak előtörése? Csináltassunk röntgent esetleg, vagy még nincs ok aggodalomra?

Előre is köszönöm szépen a válaszát.

Válasz

Kedves Kérdező!

Megnyugtatásul én azt javasolnám, keressen fel egy gyermek fogszakorvos kollégát. Sokszor szájvizsgálattal is eldönthető, készül-e ott egy fogacska kibújni.

Azt viszont tudniuk kell, hogy a fent nevezett fogaknál előfordulhat csírahiány, ami azt jelenti, ott genetikailag hiányzik a két fog. Ennek eldöntésére készülne röntgen felvétel, amennyiben ezt a fogszakorvos kolléga indokoltnak tartja. Rendelőnkben Dr. Nyúzó Brigitta kolléganőm fogadja a kicsiket, keressék Őt bizalommal.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk