A fogorvos válaszol

Gyermekfog

N. Beáta

Tisztelt Uram/Hölgyem!

11 hónapos babámnak 6 foga van már, de a legfelső metszőfogon mintha kis fehér foltot látnék. Csak babavizet, tápszert és anyatejet kap, ételek közül sem kap túl édeset/fűszereset. Esténként fogkefével átmosom a fogait, persze csak vízzel. Mit tehetek, hogy eltűntessem/visszafordítsam ezt a folyamatot? Nem szeretném ha foltos lenne a foga. Előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Vizsgálat nélkül sajnos nem tudjuk megmondani, mi okozza a fehér foltot a tejfogon. Ha a fog előtörésekor ez még nem volt ott, akkor elképzelhető, hogy kezdetleges szuvasodásról van szó (a tápszer és az anyatej is tartalmaz bőségesen cukrot). Ebben az esetben meg lehet próbálni egy alacsony fluorid tartalmú (500 ppm) gyerekfogkrémből rizsszemnyi mennyiséget használni a kezdődő szuvasodás visszafordítására ill. megelőzésére. Ha a fog foltosan tört elő, akkor azt egyelőre megfigyelni lehet.

Üdvözlettel

Uniklinik 

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk