A fogorvos válaszol

Gyógyszeres gyökértömés 2 hónapig a fogban nem probléma?

.

Tisztelt Válaszadó!

Egyik frontfogam gyökérkezelés alatt áll, az utolsó gyógyszeres csere 10.09-én történt.
Ez után sajnos lebetegedtem. Csak most a teljes felépülésem után tudtam újból időpontot kérni a fogorvosomhoz (most már a végleges gyökértömés következne). Sajnos csak 12.01-re sikerült időpontot találni.

Rákérdeztem, hogy nem-e lesz probléma, hogy a gyógyszeres gyökértömés majd 2 hónapig lesz így a fogban, a fogorvos azt mondta nem gond, de szeretnék egy másodvélemnényt erről. Nem rontja a fog gyökértömésének a siekrességét ez? (A fog egyébként panaszmentes).

Köszönöm szépen!

Válasz

Kedves Kérdező!

Amennyiben a gyógyszeres ideiglenes tömés a megfelelő anyaggal van lezárva (nem engedi át a szájüregi baktériumokat az anyag a gyökércsatornába) úgy probléma nem merülhet fel a későbbiekben.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk