A fogorvos válaszol

Gyógyszeres tömés

S. Mária

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Egy nagyobb töméscserém után fájt a fogam (nem elviselhetetlenül -és nem csak éjszaka, de néha éles fájdalom amire fájdalomcsillapítót vettem be). Visszamentem a fogorvoshoz, aki szerint kezd begyulladni a fog és gyógyszeres tömést kaptam. Az éles fájdalom egy nap után el is múlt, nem is nagyon fáj utána 1-2 napig, de még mindig nem érzem tökéletesnek, tompán néha-néha azért fáj és nyomásra érzékeny- persze próbálok nem rágni azon az oldalon. Normális lehet ez? Elvileg egy hónapig kell bent maradnia a tömésnek. . Várjam ki mi lesz addig vagy ha később is fáj picit még az valami gondot jelenthet?

köszönöm előre is a választ!

Válasz

Kedves Kérdező!

Leírásából sajnos nem derül ki pontosan, milyen beavatkozás történt. A gyógyszeres tömés lehet egy úgynevezett alábélelés, amit a fogbél közeli helyekre tesznek, de az is lehet, hogy megkezdték a gyökérkezelést, és a gyökércsatornába kapott gyógyszeres ideiglenes lezárást.

Sajnos, mivel nem rendelkezem részletes információkkal az esetről, segíteni sem fogok tudni.

A felmerülő kérdésekkel kapcsolatban nyugodtan keresse fel a beavatkozást végző orvost, Ő minden részletében ismeri az esetet, így pontos válaszokat fog tudni adni Önnek!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk