A fogorvos válaszol

Gyógytömés nagyon fáj!

Doktornő! Nekem az lenne a problémám, hogy ma délben gyógytömést raktak a fogamba, a sürgősségin..majd azt mondták menjek be a háziorvosomhoz gyökér kezeltetni. A házi orvosom csak szerdán fog rendel, ha minden igaz. DE mióta benne van a gyógytömés a fogamba, iszonyatos fájdalmat érzek. Ha kimegyek a levegőre jobban fáj. Ha elkezdek enni bármit akkor is kellemetlen erős fájdalmat érzek, vettem már be fájdalom csillapítót és nem használ. Mit tegyek addig, míg nem tudok eljutni a fogorvosomhoz? Van aki azt tanácsolta, próbáljam meg magamnak kiszedni a tömést és hagyjam nyitva, de én nem akarom inkább piszkálni. Mit tanácsol, mit tegyek?Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

A gyógytömés azt jelenti, hogy a fogbélkamrába illetve gyökércsatornákba gyulladáscsökkentő anyagot tesznek, ehhez először megnyitják a fogat. Ha gennytermelődés történik a fog gyökércsúcsi területén, akkor a fog visszazárásával a feszülő fájdalom fokozódik. Azt javaslom, ilyen erős fájdalom mellett keresse fel a területileg illetékes fogászati ügyeletet!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk