A fogorvos válaszol

Gyógytömés

.

Tisztelt Hölgyem,
Olyan panaszom van, hogy okt30.an gyökérkezelték a bal 5os fogam, Nyitva hagyta, majd nov2-an ideiglenes tomessel lezarta. 1het eltelt es most elkezdett iszonyuan fajni (luktet, raharapasra iszonyu fajdalom, ejszaka nem tudok aludni) felhivtam az orvost, 1het antibiotikum kurat irt elo, azt mondta ha kiszedi es ismet betomi ugyan igy fog fajni. 2napja szedem de egyszeruen nem mulik a fajdalom, iszonyu mar.
Ez normalis eset? Ön szerint megjavul ez a fog vagy huzas lesz a vege? Ugyertem kilehet egy ilyenbol labalni… mert mar ketsegbe vagyok esve hogy 2hete szenvedek vele…:(

Válasz

Kedves Kérdező!

A fájdalom nagy valószínűség szerint a fog gyökércsúcsi részén lévő elváltozás miatt van. Nyitva is szinte biztos, hogy emiatt hagyták nyitva a fogat, hogy az ott termelődő váladék/genny le tudjon vezetődni. Hosszú távon nyitva hagyni a fogat nem szerencsés, és kezelő orvosa tökéletesen jól járt el azzal, hogy gyógyszerrel lezárta a fogat, és antibiotikum kúrát írt fel.

Amennyiben a gyógyszer szedésének kezdetétől 3 nap múlva sincs javulás, úgy mérlegelendő lehet a fog újra kinyitása, átöblítése, majd újabb zárás, de a foghúzástól valószínűleg még nagyon messze van ez a történet.

Érdemes egyébként hasonló esetekben CT felvételt készíteni, ahol pontosan lehet tájékozódni a csatornák számáról, a gyulladás méretéről.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk