A fogorvos válaszol

Gyógyulási idő

A. Éva

Tisztelt Uniklinik!
2 hete volt egy inygyulladásom belülről bal felső 7es fognál,valószínű megsértettem.Volt egy puklim a 6os foghelynél(átvándorolt) az inyen ami kifakadt. Volt röntgen ami kimutatta. Kaptam rá Augmentint,ami a baktériumot elpusztitja, meg 24órás antibiotikumos gézcsíkot. A csontoknak(pl:arcüreg csont) körülbelül mennyi idő kell hogy regenerálódjanak? Azt mondták nekem hogy egy ideig még érzékeny lesz, főleg ha időváltozás van. Van erre valamilyen gyógyszer ami segíti a csont regenerálódását?
Köszönöm a választ.

Válasz

Kedves Kérdező!

Elmondása alapján valószínűleg egy gyökérkezelt fog gyulladásáról lehet szó. Ilyenkor a gyökércsúcs körül, a csontban jelentkezik elváltozás, ami elemészti a csontot, és a felgyülemlett genny a szájüreg felé utat tör magának.

Erre valóban szoktunk antibiotikumot felírni, amikor panaszt/fájdalmat okoz, de ez nem fogja megszüntetni a gyulladást, csak időlegesen segít az immunrendszerének leküzdeni az akut szakaszt.

Mindenképpen javasolnék egy CT felvételt, majd annak alapján a fog szakszerű ellátását.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk