A fogorvos válaszol

Gyökér kezelés

O. Zsani

Tisztelt doktorúr/nő!

Csütörtökön voltam fogorvosnál, ahol kiderült, hogy egy gennyes-zsákkal bíró gyulladt fogom van. Az orvosom antibiotikumot irt fel, s kifúrta, kitakarította a fogam, majd a jövő héten kell vissza mennem egy újabb átmosásra. Most jelenleg egy hatalmas lyuk tátong a fogamba, a fájdalmam szinte majdnem megszűnt. Az arcom még kicsit dagadt, illetve a fogam felett lett egy hólyag. A kérdésem az lenne, hogy ez normális!? Nem a nyitott gyökér csatornán kéne távoznia a gennynek? Nem szeretném elveszíteni a fogam.

Válaszát előre is köszönöm.

Válasz

Kedves Kérdező!

Nagyobb elváltozások esetén rendszerint a gyulladásban található genny a fog felett megjelenő kis pattanás szerű nyíláson át szokott távozni.

Sajnos a fog nyitva hagyása nem szerencsés. Amennyiben nagyobb mennyiségű genny ürült a fogból, úgy maximum 12 órát nyitva lehet a fog, de ezt követően igazából csak romlanak annak esélyei, így a mielőbbi gyógyszeres lezárás javasolt. 

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk