A fogorvos válaszol

Gyökér kezelés

Tisztelt Klinika
Problémám a következő lenne
Bal alsó 5-ös fogam a korona alatt elkezdett nagyon fájni 1 hónapja.
Kaptam rá dalacint meg gyökér kezelve lett.
Minden rendben volt vele a fájdalom elmúlt.
Gyógyszeres tömés is volt benne tudtam vele enni is semmi gond nem volt.
A héten bele került a gyökértőmés. Tömés közben éreztem alul éles fájdalmat. Sajnos onnantól kezdve megint nagyon elkezdett fájni feszített nagyon
Vissza mentem a fogorvoshoz mondta valószínűleg még termelődik benne váladék kiszedte a tőmést és nyitva hagyta.(másfél napig volt benne)
Most újra szedem a dalacint meg be van dagadva .Vajon azért dagadt be mert másfél napig teljesen le volt zárva és felgyülemlett a genny?
Van esélyem hogy rendbe jön vagy húzás lesz a vége?

Válasz

Kedves Kérdező!

Valószínűleg a gyökércsatorna rendszer tisztítása nem megfelelő. Mivel koronán keresztül végzik a beavatkozást, az is előfordulhat, hogy egy komplett gyökércsatornát nem találtak meg.

A fog nyitva kezelése a lehető legrosszabb döntés, mivel a szájüregi baktériumok számára nyitott az út a csont felé, illetve kolonizálják a gyökércsatorna rendszert.

Mindenképpen egy mikroszkópos endodontiai konzultációt javasolnék, ahol szakorvos kolléga szájvizsgálat és rtg felvételek megtekintése után tudja Önt tájékoztatni, mi a probléma, illetve azt hogyan lehet megoldani, hogy foga megmaradjon.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk