A fogorvos válaszol

Gyökér kezelt fog érzékenysége,- huzatra

V. Beatrix

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Szeretném megérdeklődni, hogy lehet-e hogy gyökér kezelt fogam huzatra érzékeny? Az elmúlt két napban érzem, hogy nincs rendben az a fog, de ma reggel végképp ezt éreztem, hogy elmegyek SZTK-ba és könyörgök húzzák ki. (Egyébként magán orvoshoz járok) Fél éve lett gyökér kezelve, ma érzékeny volt tompán fájt, viszketett. Sajnos az iroda ahol akár napi 10 órát is töltök elég huzatos, ablak mellett ülök, a másik oldalamon az ajtó. Lehet, hogy a gyökér kezelt fogam ezt érzi? A fogorvosom azt mondja, hogy a jól gyökér kezelt fognak nem szabad fájni, érzékenynek lenni, de még ilyenkor sem? Kicsit félek, hogy mitől ha nem ettől? Egyszer már kellett kibontani egy másik gyökér kezelt fogam, az sem volt kellemes, nem szeretném újra átélni. Reménykedhetek, hogy elmúlik, vagy mindenképp fogorvoshoz forduljak?

Válaszukat hálásan köszönöm!

Bea

Válasz

Kedves Bea!

Egy gyökér kezelt fognak valóban nem szabad panaszt okoznia. Egy jól sikerült kezelés után ugyan még lehetnek panaszok egy foggal (akár fél évig is), de ezek a panaszok enyhe ráharapási érzékenységben ki is merülnek. Az Ön által leírt panaszok alapján én azt mondanám mindenképpen keressen fel egy szakembert. 

Már gyökér kezelt fogak újrakezelésénél a mikroszkópos gyökérkezelést szoktuk javasolni, ugyanis, ha elsőre nem sikerült egy kollégának nagyítás nélkül, annak oka van. Vagy nem tártak fel minden csatornát, vagy nem sikerült eljutni a gyökércsúcsig, és így nem sikerült megfelelően kifertőtleníteni a fogat. Nagy nagyításon jelentősen sikeresebb és tartósabb gyökértömések készülnek.

A fent említett technika mindamellett, hogy fájdalommentes, jelenleg a legnagyobb sikeraránnyal végzett beavatkozás a gyökérkezelések területén.

Köszönöm kérdését!

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk