A fogorvos válaszol

Gyökér kezelt fog

K. Renáta

Jó napot.
Kérdésem az lenne hogy másodjára gyökérkezelték a fogam és gyógyszeres tömést is kaptam. Mikor az érzéstelenítő elmúlt nagyon fájt a fogam kb 4 napig.Most is érzem néha a fogam hogy fájdogál,de ha hozzá érek az arcomhoz érzem hogy a fog alatt talán a foggyökér meg van dagadva illetve nyomásra olyan mindha valami menne felfelé a fogamban és kocsit kellemetlen érzés.Belüről picit piros. Normális ez?vagy menjek vele vissza minél hamarabb a fogorvoshoz?.
Köszönöm válaszát.

Válasz

Kedves Kérdező!

Gyökérkezelést követően a fog lehet érzékeny, kiváltképp harapásra, ennek az érzékenységnek jellemzően csökkenő tendenciát kell mutatnia és néhány nap alatt javulnia kell. Ellenkező esetben javaslom keresse fel kezelőorvosát. Javaslom vitassák meg, nem volna-e érdemes gyökérkezelés specialistát is felkeresni, ha nagyon nem csillapodik a fájdalom. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk