A fogorvos válaszol

gyökércsúcs gyulladás, sipoly

Tisztelt Doktornő!Köszönöm szépen a korábbi, feltett kérdeseimre küldött válaszait. Még egy kérdést szeretnék feltenni Önnek. A jobb alsó négyes, koronázott fogamat kellett újra gyökérkezelni, mert a gyökércsúcs körül gyulladás volt, illetve egy sipoly is van az ínyemen még jelenleg is. 2 alkalommal gyógyszeres tömés került a fogba, majd a végleges gyökértömés, és most hétfőn pedig a korona része is be lett tömve, ezek a kezelések kb. 3 hetet vettek igénybe. Fájdalom nem jelentkezik. A röntgen alapján sokat javult a gyökér, illetve a gyulladt rész. Most meg kell várni, amíg záródik a sipoly és utána lehet újra koronázni majd. A problémám, kérdésem, hogy még jelenleg is kb. 2 naponként gyűlik a sipolyba vmilyen színtelen folyadék, minimális vérrel, amit legtöbb esetben ki tudok nyomkodni, viszont néha záródik a sipoly, és nehézkes a nyomkodás. Mennyi ideig normális még, hogy nyitva van, illetve mennyi ideig szabad még tisztulnia, illetve mikor látjuk, hogy baj van vele.Köszönettel:Kyra

Válasz

A végleges gyökértömés elkészültétől számított 3 hónap alatt kellenne regenerálódnia a területnek. Ha ezt követően sincs javulás, vagy megduzzad a terület, akkor érdemes újra gyökérkezelni a fogat.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk