A fogorvos válaszol

Gyökércsúcs rezekció

Üdvözlöm,

6 nappal ezelőtt bal oldalt a rágófogamon gyökércsúcs rezekciót hajtottak végre, ezzel párhuzamosan a jobb oldalon kihúzták az egyik rágófogamat. (A foghúzás panaszmentes)
A gyökércsúcs műtét után másnapra szép teniszlabda méretűre fel is dagadt, ahogy teltek a napok elkezdett csökkenni a duzzanat mérete, viszont még mindig be van dagadva. Jelenleg szilva nagyságú. Ez így rendben van? Valamint húzódik, nehezen tudok mosolyogni, beszélni, ez lehet a varratok miatt, vagy esetleg más az okozója?
Valamint azt szeretném még megkérdezni hogy, mikor rághatok ezen az oldalon?
Antibiotikumot szedek.

Előre is köszönöm szépen!

Válasz

Kedves Kérdező!

Érdemes felkeresni a beavatkozást végző orvos kollégát egy kontroll erejéig. Csontot ért beavatkozásnál az arcfél feldagadása sajnos velejárója a kezelésnek. Ezt a terület megfelelő jegelésével lehet csökkenteni, erről biztosan informálták.

Mivel a teljes esetet, és a műtéti indikációt nem ismerjük, így sajnos nem tudjuk megválaszolni Önnek, mikor ehet azon az oldalon, illetve, hogy a sebgyógyulás rendben zajlik-e.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk