A fogorvos válaszol

gyökércsúcs rezekció után

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!2 hete végeztek a jobb felső 1-es fogamon gyökércsúcs rezekciót, mivel az április eleji gyökérkezelés után sem állt ki belőle a fájdalom 3 hónapja. Nem akartam kihúzatni, mivel első fog. Bár a röntgenen nem láttak gyulladásra utaló jelet, megpróbálták a gyökércsúcs rezekciót, hátha jobb lesz (a szájsebész azt mondta kanyargós a foggyökér vége és valószínűleg a fogorvos nem érte el a műszerrel). A műtét közben elvégezték a végleges gyökértömést is, bár hátul a fogamon még nincs fedőtömés. A szájsebész, aki végezte a műtétet, azt mondta, ha 2 héten belül nem múlik el a fájdalom, nincs más megoldás, ki kell a fogam húzni.Kérdésem az lenne, várható-e még hogy elmúlik a fogfájásom? Nyilván a seb körüli fájdalom természetes, de a fogam nem értem miért fáj, ha pl. a nyelvemmel kicsit meglökdösöm, vagy néha csak magától is. Azt mondanám most még többször fáj, mint a műtét előtt és erősebben.Önök szerint is ki kell húzni a fogam vagy más lehet a háttérben? A fedőtömést mikor kellene a fogamra tenni?, mert egyenlőre nagyon érzékeny.Válaszát várva, köszönettel:M. Angéla

Válasz

A fogról mindenképpen szükséges lenne szájüregi felvételt készíteni!

Elképzelhető, hogy a gyökértömést kell kicserélni. Jól záró fedőtöméssel a beavatkozás után minél hamarabb érdemes a fogat ellátni, mert különben a gyökcsatorna a szájüreg felül felül fog fertőződni!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk