A fogorvos válaszol

Gyökérkezelés

.

Üdv!
Olyan problémám lenne hogy múlthéten kedden a bal alsó leghátsó fogamban tömést cserélték aztán rá pár napra elkezdett iszonyatosan fájni. Visszementem levett a tömésből az orvos mert lehet attól fáj. Sajnos nem az volt a gond szerdán megint visszamentem, gyökérkezelte a fogamat, gyógytömést rakott bele és ugyanúgy fáj annyira h összecsukni sem tudom a fogsoromat. Fájdalomcsillapítón élek. Normális dolog ez hogy gyökérkezelés után fáj?

Válasz

Kedves Kérdező!

Egy gyökérkezelést követően lehetnek panaszok az érintett foggal, de ezek rendszerint enyhe ráharapási érzékenységben nyilvánulnak meg, esetleg az első napokban spontán fájdalom jelentkezhet.

Nagy fokú, nem múló panaszok esetén valószínűleg nem sikerült minden csatornát feltárni, vagy sérülés keletkezett a gyökéren.

Hasonló esetekben szoktuk javasolni az úgynevezett mikroszkópos gyökértömést. Ezzel a technikával minden csatornát fel lehet tárni, sikeraránya pedig meghaladja a 95%-ot.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk