A fogorvos válaszol

Gyökérkezelés

L. Márk

Üdvözletem!

Gyökérkezelték a jobb alsó 6os fogamat, 3x volt benne gyógyszeres tömés cserélve, mondhatni teljesen panaszmentes lett a fog, igy gyökértömték.A gyökértömés 1 hónapja van benne. Utána pár napig fájdogált , gondoltam meglett piszkálva ez normális lehet. A fájdalom enyhült, de még érzek ott valami irritáló, néha égő érzést ritkán bele is szúr picit. Volt olyan nap, hogy semmit nem éreztem de pár napja szinte egész nap érzem. Se hideg melegre, se ráharapásra nem érzékeny. Tanácstalan vagyok, nagyon kiváncsi vagyok a véleményére.
Köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Egy tökéletesen elkészített gyökértömést követően is lehetnek panaszok egy foggal, melyeket az első 3 hónapban nem tekintünk kórosnak. Rendszerint az első fél évben meg is szoktak szűnni. Általában fél, illetve 1 éves kontrollt szoktunk tartani a beavatkozást követően, ahol monitorozzuk, hogy minden rendben van-e, a kiindulási állapothoz képest hol tartunk stb. Amennyiben panaszai nem szűnnek jelentősen az első fél évben, úgy CT felvétel készítését szoktuk javasolni, amennyiben a fogról még nem készült a kezelést megelőzően, kizárandó egy esetlegesen fel nem tárt csatorna lehetőségét. 

Egy jól kivitelezett, minden csatornát feltáró kezelést követően rendszerint a fogak teljesen tünetmentesek lesznek az első fél évben.

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk