A fogorvos válaszol

gyökérkezelés

.

Üdvözlöm!

Tanácsot szeretnék kérni van elöl egy fogam ami korona van
Sajnos a napokban begyulladt alatta a fogom Jártam fogorvosnál meg röntgenezte és azt mondta hogy begyulladt a gyökere . A fog nem lett gyökérkezelve kaptam rá antibiotikumot ( Augmentint) a fájdalom eltünt. a fogorvos az tanácsolta hogy vegyük le koronát és gyökérkezeli a fogat .
Ez a fog tart egy másik fogat potlás . Azt tanácsolta orvos hogy a mellette lévő épp fogat is le kell csiszolni mert ha gyökérkezeli (a korona alatt) fogat már nem fogja elbírni a pótlást
Szeretném tudni hogy tényleg érdemes levenni a koronát illetve le csiszolni az épp fogam?
elnézést kicsit hosszúra sikerült
Köszönettel Krisztina

Válasz

Kedves Krisztina!

Régebbi pótlások esetében mindig javasoljuk annak eltávolítását a gyökérkezelés megkezdése előtt. Egyrészt nem minden esetben lehet a gyökérkezelést korrektül kivitelezni koronán keresztül, másrészt valami miatt begyulladt a fog, sajnos ennek oka rendszerint az, hogy pótlása alászuvasodott. Ilyenkor a koronát eleve cserélni kell.

Másik kérdésére látatlanban sajnos nem tudok válaszolni, ehhez szájvizsgálat és röntgenek kellenek.

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk