A fogorvos válaszol

gyökérkezelés

K. Kinga

2 hete került a fedőtömés a gyökérkezelt metszőfogamba. Sem harapásra sem hidegre melegre nem érzékeny, csak akkor fáj, ha megnyomom felette az ínyem egy ponton. Mitől lehet ez? Vissza kellene mennem az orvoshoz, vagy várjak még, hátha elmúlik?

Válasz

Kedves Kérdező!

Jelen állapot teljesen normális, és általában tapasztalható jelenség. Bevallom, ilyenkor saját pácienseimnek azt szoktam tanácsolni „viccesen”, hogy ne nyomogassuk, akkor nem fáj. A gyökércsúcs körüli területnek idő kell a regenerációra, ami alatt különböző panaszok előfordulhatnak.

Amennyiben egyéb tünet jelentkezik, vagy ez a tünet nem múlik el 3 hónapon belül, kérem keresse fel a beavatkozást végző orvost.

Minden más esetben a megbeszélt kontroll időponton jelenjen meg, hogy ellenőrizni tudják a terület gyógyulását!

Köszönöm kérdését!

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk