A fogorvos válaszol

Gyökérkezelés

M. Anita

Üdvözlöm! Olyan kérdésem lenne, hogy gyökér kezelik a fogam de még csak gyógyszeres tömés van csak rajta! Viszont be dagadt az arcom! Az orvos azt mondta ez vele járó de semmi gyógyszert nem kaptam rá azt mondta pár nap és elkezd múlni! De engem mégis nagyon aggaszt! Hogy esetleg tudok mit tenni vagy ahogy az orvos mondja ez vele jár? Előre is köszönöm szépen a válaszát!

Válasz

Kedves Kérdező!

Viszonylag ritka, hogy kezelés közben, amikor már gyógyszer van a fogban, és az teljesen ki van tisztítva az arca bedagadjon. Elképzelhető, hogy egy csatorna szakaszt esetleg nem találtak meg, vagy a gyökércsúcson kiterjedt elváltozás található. Ilyen esetekben ajánlott egy CT felvételt készíteni, így 3D-ban lehet látni pontosan, hány csatornával rendelkezik a fog, illetve mekkora az elváltozás.

Ha valóban fellángolóban van egy ilyen elváltozás, úgy antibiotikumot szoktunk adni, ami segít a folyamatot visszafogni.

A fent említettek esetfüggők, pontos képhez természetesen személyes konzultáció lenne szükséges.

Köszönöm kérdését!

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk