A fogorvos válaszol

Gyökérkezelés

H. Miklós

Kedves Doktornő!
Kérdésem röviden a következő: Jobb alsó nyolcas fogamon korábban híd volt, most szabadon áll, de nyomásra érzékeny. Segítene ezen a gyökérkezelés? Holnap 14 órára van időpontom, ezért várom mielőbbi válaszát.
Bővebben: a hatos-nyolcas fogamon volt korábban híd, panaszmentes. 2017 augusztusában ki kellett húzni a hatos fogamat, ciszta miatt, nem volt más megoldás. Új híd készült az ötös-nyolcas fogakra. Egy hónapig volt ideiglenesen felragasztva, két nap után már mintha a saját fogam lett volna. A végleges ragasztás előtt, novemberben visszakerült a technikushoz, mert a porcelán bevonaton kellett valamit javítani. Ezután 2018 májusáig kb 20-szor voltam korrekciós beavatkozásra, míg végül egy új hidat kaptam. Sajnos ez a híd sem lett jobb, terhelni nem lehetett, ideiglenesen volt fenn, most éppen levettem. A fogaim nem érzékenyek, így fedetlenül sem, csak a nyolcas nem terhelhető. A fogorvosom gyökérkezelést javasol. Ön szerint ez lehet a megoldás?
Várom mielőbbi válaszát, köszönettel: Hudák Miklós

Válasz

Kedves Miklós!

Látatlanban, röntgenek, esetleg CT nélkül, illetve körültekintő szájvizsgálat nélkül, pusztán az Ön leírása alapján aligha lehet válaszolni egy ilyen kérdésre!

Ha egy fog fedetlenül, tehát csiszolás után ideiglenes korona nélkül önmagában nem érzékeny az nem egy jó jel. Ilyen állapotban a hideg víz, egy levegővétel is fájdalmas, de legalább kellemetlen kellene, hogy legyen. Ha ez nyomásérzékenységgel is párosul, valószínű, hogy gyökérkezelés válhat szükségessé.

Köszönöm kérdését!

Dr. Kovács Kitti 

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk