A fogorvos válaszol

gyökérkezelés

Üdvözlöm!
A segítségét szeretném kérni egy gyökérkezeléssel kapcsolatban. Az arcüregemben fájdalmat éreztem egy mély töméssel ellátott fogam felett és januárban elmentem fogászatra ahol egy CBCT felvétel elkészítése után kiderült, hogy a fog elhalt és ez okozza a panaszokat. Azóta két kezelésen vettem részt, ahol 3 csatornát talált meg a fogorvos mikroszkóppal, a negyediket még keressük. A kezelések időtartama elég hosszú 1,5-2 óra és a 2. alkalommal a kezelés végére már fájdalmas volt a „keresés”. Azt szeretném kérdezni, hogy ez a hosszú idő miatt van és újra kell érzésteleníteni ilyen esetben vagy ezt el kell tűrni? A másik kérdésem, hogy az arcüregem fájdalmára azt mondta, hogy sajnos teljesen valószínűleg csak a gyökértömés után múlik el a nyálkahártya megvastagodás. Ez valóban ilyen hosszú folyamat? Előre is köszönöm

Válasz

Kedves Kérdező!

A gyökércsatorna keresgélése többféle képpen is történhet, több eszközzel. Amennyiben a fogat sokáig rezegtetik, úgy alakulhat ki fájdalom közben érzéstelenítés mellett is, de pontosabbat sajnos nem tudok mondani.

Az arcüreg gyógyulása állapotától függően 1,5, de akár 2 évet is igénybe vehet, mely idő alatt sűrű kontroll javasolt.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk