A fogorvos válaszol

Gyökérkezelés

.

Üdv!
A fogamat október vegen gyökérkezelték. Azota havonta jarok vissza a fogorvoshoz tisztitja tuvel. Igy volt ez decemberben is visszamentem tisztitotta es mondta a fogorvos hogy az egyik gyokercsatronam gyulladasban van. Tegnap szerette volna betomni gyokertomessel, de ahogy tuvel tisztitotta a 3gyokercsatornat ebbol 2 gyokercsatorna eléggé fajt ahigy beleszurta, fajdalom hatasara elsirtam magamat. Ugyanugy tisztottoa ideiglenes tomest kaptam de idaig ez volt a legrosszabb. Arra szeretnék választ kapni hogy ez mitől lehet? Normlis hogy tobb hónapig eltart egy gyokerkezeles? Es persze nincs meg kesz. A fogam huzasra kerul? Vagy ez több hónapot is igénybe vesz mire „helyrejön”?
Köszönöm válaszát! További szép napot!

Válasz

Kedves Kérdező!

Kiterjedt gyulladások esetén előfordulhat, hogy elhúzódó kezelést alkalmazunk. Ennek eldöntésére egy CT felvételt szoktunk készíteni, ahol pontosan lemérhető az elváltozás mérete, és ennek megfelelően fel lehet állítani a pontos kezelési stratégiát.

A szakma szabályainak megfelelően kívánalom, hogy amennyiben a fenti szituáció nem áll fenn, tehát az elváltozás mérete megengedi, úgy a lehető leghamarabb készüljön el a gyökértömés. Ez a mikroszkópos gyökértömési technika esetén is jelenthet 2-3 alkalmat problémásabb esetekben, pl: szűk, vagy nagyon görbe csatornák feldolgozásakor.

Továbbá kívánalom, hogy a fog két kezelés között mindig legyen gyógyszeres ideiglenes töméssel hermetikusan lezárva, hogy a szájüregben található baktériumok ne tudják két ülés között újrafertőzni a csatornákat.

A foga állapotáról pontosat mondani nem tudok, mivel semmilyen részletes információval nem rendelkezem, ami ezt elősegíthetné.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk