A fogorvos válaszol

gyökérkezelés

R. Tomás Zacarias

Indokolt lehet két kezelés között lezáratlanul hagyni a feltárt gyökércsatornát? Ha a reszelő tű nem tud végig behatolni a foggyökérbe, ezen segíthet az idő, és az otthoni öblögetés különféle „gyógy”-olajokkal vagy szájfertőtlenítőkkel?

Válasz

Kedves Kérdező!

Teljesen indokolatlan nyitva hagyni egy fogat két kezelés között. Kizárólag akkor, és csakis akkor lehet rá indok, ha a fog kinyitása után dől belőle a genny. Ilyenkor is legtovább 12 órát lehet nyitva, de a legtöbb esetben még így is megoldható a gyógyszeres lezárás.

Minél tovább van nyitva a fog gyógyszeres lezárás nélkül, annál nagyobb eséllyel fogja elveszíteni.

A tűvel való feldolgozás a csatorna ételmaradékokkal történő eltömődése miatt csak egyre nehezebb lesz, és előrébb vinni a kezelést sajnos nem fogja.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk