A fogorvos válaszol

Gyökérkezelés

L. Ferenc

Üdvözlöm. 8 éve már hogy kaptam egy 8 tagból álló hidat, amit felcementáltak. Egy felső fogsorról van szó.. Ez a híd, fémre épített porcelán híd, amit 2 db kigyökértelenít és és 2 db élő fogra tettek fel, amiket lecsiszoltak. 4 napja már hogy nagyon elkezdett fájni az egyik élő fog a híd alatt… A kérdésem az lenne, hogy lehet e gyökérteleníteni így a fogat anélkül, hogy levennék a hidat ? Az orvos aki csinálta annak idején, azt mondta hogy ez lehetséges… Vagy most lefogjál szedni az egészet és dobhatom el ?

Válasz

Kedves Kérdező!

Elviekben lehetséges a fog gyökérkezelése koronán/hídon keresztül is. A fent lévő pótlás nehezíti a kezelést, de nem lehetetleníti el.

Előfordulhat azonban, hogy pl a fog kinyitásakor sérül a pótlás, lepattan róla a leplezés, vagy koronán keresztül nem sikerül megtalálni a csatornát, és még sorolhatnám a komplikációkat. Ebben az esetben kezelőorvosa javasolhatja a híd levételét.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk