A fogorvos válaszol

gyökérkezelés, gyulladás

K. Dzsenifer

Tisztelt Doktor Úr!
Érdeklődni szeretnék, hogy mit tehetek, 11hetes terhes kismama vagyok.
Bal hátsó felső fogamat gyökérkezelték már több mint 1 éve azota ki esett a tömés és letört kb a fele, ebböl sajnos nem sokat vettem észre mert nem fájt. De most nagyon érzékeny sőt fáj nyomásra is, szerintem be van gyulladva is.
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát!

Válasz

Kedves Kismama!

Sajnos a terhesség miatt nm szerencsés röntgen felvételt készíteni. Hivatalosan az utolsó trimeszterben egy kis röntgen készítése megengedett azonban egy fog újrakezelésénél, főleg egy felső rágó fognál CT felvétel is indokolt lehet. Utóbbit terhesség alatt biztosan nem végezzük el.

Én jelen helyzetben azt javasolnám, mindenképpen kezdjenek bele a kezelésbe. A régi gyökértömést el kell távolítani, minden csatornát meg kell keresni és kitisztítani. A fogat, amennyire lehet fel kell építeni, majd ezt követően gyógyszerrel zárni. Végleges ellátást én akkor javaslok csak, ha megvan a pici, és gond nélkül készülhet röntgen felvétel, illetve CT felvétel, amennyiben szükséges.

Rendelőnkben egy már gyökérkezelt, panaszos fog újrakezelését kizárólag úgynevezett mikrorszkópos technikával készítjük. Ennek oka, hogy nagy nagyításon minden apró csatorna észrevehető, a felmerülő problémák jó része orvosolható, így elkerülve a foghúzást.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk