A fogorvos válaszol

Gyökérkezelés koronán keresztül

.

T:Uniklinik!
Bal oldalon felül,- a szemfogam és a két kis őrlőfogon – hárm tagból álló korona van. Újabban azt az oldalt nem tudom használni. Ha ráharapok érzékeny, melegre, harapásra.
Állandó jelleggel még nem fáj, de biztosan szükséges kezelni. szinte biztos hogy a szemfog gyökere lehet sérült. ( A másik két fog nem fáj, kopgtatásra, nyomásra nem reagál.)
Kérdésem: Mivel a pótlás szinte űj, nem szeretném levetetni, hanem a koronán keresztűl lenne e mód a gyökérkezelésére a szemfogat illetően?

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Röntgen nélkül, teoretikusan a válasz az, hogy kivitelezhető koronán keresztül szemfog gyökérkezelése. Azzal kell számolni -mint minden koronák keresztül történő gyökérkezelésnél- hogy a korona kerámia leplezéséből lepattanhat darab. Ilyen esetben előfordulhat, hogy szükség lesz a korona cseréjére. 

Üdvözlettel

Dr Péntek-Gilicze Alexandra

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk