A fogorvos válaszol

Gyökérkezelés menete

Jó napot kívánok!
Egy héttel ezelőtt rettenetesen elkezdett fájni egy rég tömött fogam, felkerestem egy orvost aki antibiotikumos kezelést rendelt el. Végig szedtem az antibiotikumot, a fájdalom elmúlt, mai nap mentem gyökérkezelésre, ami végül nem valósult meg. A fogorvos azt mondta el kell utaznia két hétre ezért csak felnyitotta a fogam és úgy hagyta, majd azt mondta hogy 5 hét múlva kell visszamennem és akkor kezdi el a gyökérkezelést, addig a fogam nyitva marad. Semmilyen tisztítást vagy fertőtlenitést nem végzett el rajta, csak kifúrta majd hazaküldött. Azt szeretném kérdezni, hogy ez így normális? Nyitva maradhat egy fog ennyi ideig kezelés nélkül? Előre is köszönöm a választ!

Válasz

Kedves Kérdező!

 

Semmiképp sem javasoljuk, hogy nyitva maradjon a fog, ugyanis a szájüreg felől folyamatosan fertőződik a csatorna, a gyökérkezelés hosszútávú sikeressége ezáltal radikálisan csökken. Javaslom, mindenképp keressen fel fogorvost, aki mihamarabb tudja vállalni a fog kezelésének folytatását, megfelelő átöblítést követően a fogat ideiglenesen le kell zárni.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk