A fogorvos válaszol

Gyökérkezelés sem segít

H. Tamás

Tisztelt Dr Nő/Úr!

Probálom tömören felvázolni a problémám. Tavaly a Covid on átestem erős tünetekkel, azt követően a fogaim romlásnak indultak. Ezek a fogak már tömve voltak és gyökérkezelni kellett azokat. Viszont a gyökérkezelés után a fogak ugyanúgy panaszosak. A gyökércsatornák teljesen ki lettek tágìtva ,gyökereket a végéig elérve Bio kerámiával lettek feltöltve.A fogaim viszont fájnak ,kopogtatásra érzékenyek. Jelenleg 5 fogròl beszélünk. Alsó, felső rágófogak illetve az egyik metszőfog. A Röntgen és Ct felvételeken nincs gyulladás és elváltozás. Antibiotkium kúráim voltak szteroid kúra,jelenleg arcideg regenerálóként Gordius szedek. A kérdésem a következő lenne, a foghúzás megoldás lenne ?

Köszönöm válaszát,

Egy 6 hónapja fájdalomban élő

Válasz

Kedves Kérdező!

A tény, hogy a leírt panasz több, a szájüreg különböző részén található fognál jelentkezik, ráadásul antibiotikum hatására sem szűnt a fájdalom, arra enged következtetni, hogy nem lokális gyulladás okozza panaszait, így a fogak eltávolítása véleményem szerint nem vezetne eredményre. Javasolt lenne felkeresni neurológia szakrendelést, illetve csináltatni egy Lyme-tesztet is. A kullancscsípés következtében kialakult fertőzés ugyanis okozhat ilyen bizonytalan arc-állcsont tájéki fájdalmat, melyen a fogeltávolítás szintén nem segít. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk