A fogorvos válaszol

Gyökérkezelés teljes gyógyulása

Kedves Doktornő/ Doktor úr!

Egy három hónapja gyökérkezelt felső 6os foggal kapcsolatban lenne kérdésem. A fog elhalás miatt lett kezelve és összesen 5 kezelésben lett kezelve, mikroszkóppal. A kezelés előtt, közben és a gyökértömés elkészítését követően is készült cbct felvétel, tehát egy szavam sem lehet. A kezelés során 3 csatornát talált az orvos, a negyediket sokáig kereste, cbct felvételen is, de nem volt. A végleges tömés óta nagyon szépen gyógyul, a 3 hónapos kontrollon is csak akkor volt érzékeny, ha a fog gyökerénél megnyomták erősen. Hidegre, melegre nem reagál, a kopogtatást is alig érzem, de nyílván más érzés mint a többi élő fognál, de nem fájdalmas. Az egyetlen problémám, hogy tompán még szokott fájni minimálisan, de nem annyira, hogy gyógyszert vegyek be, inkább akkor érzem ha figyelek rá. A 3 hónapos cbct szerint tökéletesen gyógyul, épül vissza a csontszövet és azt mondta az orvosom, hogy a gyulladás még normális ennyi idő után, a szervezet le fogja küzdeni. Valóban ennyi idő a gyógyulása a csonthártyának elhalt fog esetén? Válaszát előre is köszönöm.

Válasz

Kedves Kérdező!

 

Mivel nem láthattunk kezelést megelőző és azt követő felvételeket, ezért csak általánosságban beszélhetünk. Amennyiben krónikus gyulladás volt a gyökércsúcson, a gyógyulás hónapokig eltarthat, a gyulladás kiterjedésének mértékétől 6-9 hónap is lehet. Ezalatt érzékenység is felléphet.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk