A fogorvos válaszol

Gyökérkezelés után 2 hónappal probléma

Tisztelt Szakértők!Kedves Orvosok!
Gyökérkezelt fog fájhat,kisugározhat arcra,lehet érzékeny hidegre?
November végén gyökérkezelték jobb felső 4-es fogamat(egy ülésben).Nem volt semmilyen panaszom.December közepén másik oldalon tömött egyet az orvos,akkor megnézte a gyökérkezelt fogat,rendben volt,úgy váltunk el,hogy júniusban megyek majd félévi ellenőrzésre(további rossz fogat nem látott)
Az elmúlt két hétben azonban egyre furcsább érzéseim vannak:Hidegebb italra érzékenyek a jobb felső fogaim,az elmúlt napokban este,lefekvéskor is érzek egy fajta érzékenységet,lüktető,furcsa érzést,ami mintha az arcomba,a szemem alatti csontba,arcüregbe sugározna.Nem kifejezett fájdalom,de olyan enyhének sem mondanám.Kívülről nem látok semmit.Nem tudom egy konkrét foghoz társítani,de mindenképpen azon a környéken,ahol a kezelt fog van.
Kértem időpontot kontrollra.Mire számíthatok?Mik a lehetőségek?
Köszönettel!

Válasz

Kedves Kérdező!

Látatlanban nehéz megállapítani az ennyire nem körülírható panaszokat, ugyanis ezt nem csak fog okozhatja, hanem pl. az állkapocs ízület is. Mivel készült tömés, így változott az occlusio.

Egy már gyökérkezelt fog hidegre nem érzékeny, hiszen már nincs benne élő ideg.

Mindenképpen kell egy kontroll, de sajnos többet vizsgálat nélkül nem tudunk mondani Önnek.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk