A fogorvos válaszol

Gyökérkezelés után

Z. Szabó

Udvozlom! Olyan panasszal fordulok Onhoz, hogy egy rosszul betomott fogamat 2 napja gyokerkezeltek. Gyokerkezeles elott igen nagy fajdalmaim voltak mar elotte 1 nappal, semmilyen fajdalomcsillapito (Cataflam,Flector) nem mulasztotta el, a gyokerkezeles napjan az allkapocs csontom vonalaban jobb oldalon aaz arcom fel is dagadt es ez a terulet es az allam el is zsibbadt. A kezeles utan ez a duzzanat megmaradt es a mai napig fenn all, tapintasra nagyon erzekeny es fajo, fajdalomcsillapito nelkul nagyon kellemetlen elviselni. A fogam az osszeharapasra faj es neha luktet is ha nem veszek be fajdalomcsillapitot. 3 nap mulva kell ujra vissza mennem az orvosomhoz, a kerdesem az lenne, hogy a fogam nem lett teljesen kikezelve vagy ez meg beletartozik a gyokerkezeles utani allapotban? Valaszat nagyon koszonom!

Válasz

Kedves Kérdező!

A duzzanat a kezelést követően nem szűnik meg azonnal, de a fájdalomnak csökkenő tendenciát kellene mutatnia. Ha ilyen heves panaszai vannak, javaslom keresse fel kezelőorvosát mielőbb! Azt, hogy megtartható-e a fog, röntgenfelvételek és vizsgálat nélkül nem tudom eldönteni. Azonban érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy a gyökérkezeléssel felkeres egy specialistát.

Üdvözlettel

Uniklinik 

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk