A fogorvos válaszol

Gyökérkezelés után

G. Gerda

Kedves Doktor Úr / Doktornő!

5 napja gyökérkezelték a bal felső 5-ös fogamat. A probléma az volt vele, hogy több, mint egy hónapja véletlenül ráharaptam egy meggymagra, és azóta állandóan fájt. Volt, hogy éjszaka nem tudtam tőle aludni, volt, hogy napközben véletlenszerűen elkezdte és 3-4 óráig lüktetett a fogbél. Ráharapásra is kicsit érzékeny volt. Szuvasodást nem láttak rajta. A gyökérkezelés óta még rosszabb. Mostmár nemcsak ráharapásra, hanem hidegre, melegre is érzékeny és állandóan fáj. Arra is érzékeny a fog, ha szobahőmérsékletű vizet veszek a számba. Természetesen vissza fogok menni a fogorvoshoz. De addig is:

1. Mi lehet a probléma?
2. Az 5-ös fogak mindig egy gyökerűek?
3. Milyen gyógyszer a leghatásosabb erre a fájdalomra?

Köszönettel:
Gotta Gerda

Válasz

Kedves Gerda!

Amennyiben egy fog gyökérkezelését megkezdik, úgy a benne található idegszövetet eltávolítják, így az a fog hidegre már nem lehet érzékeny.

Sajnos a pontos válaszhoz egy alapos szájvizsgálat, és röntgenek, esetleg CT felvétel szükséges, találgatni nem szeretnénk.

Üdvözlettel:Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk