A fogorvos válaszol

Gyökérkezelés után

Kedves Drnő!Pénteken lukas,fályó foggal mentem el az orvosomhoz,aki gyökérkezelte majd ideiglenesen betömte,de a fájdalom rosszabodott a hétvégén,aztán hétfőn visszamentem,megröngenezet,nem mondta mi a baj nem is csinált semmit csak antibiotikumot írt fel(kliminici).Azt mondta jobb lesz,de rosszabb lett,megállás nélkül fájt és már semmilyen erős gyógyszer nem használt,aztán másnap elmentem egy másik orvoshoz,aki kiszedte az ideiglenes tömést,reszelt,fertőtlenített és gyógyszert tett bele és nyitva hagyta,hogy majd jobb lesz.Nem lett jobb.A fájdalom erős volt,nem aludtam,lüktetett és már feldagadt az arcom.Aztán másnap elmentem egy másikhoz,mert csak ő rendelt szerdán.Kértem húzza ki mert már nem bírom.De nem engedte.Kitisztította,reszelt,betömte ideiglenesen,hogy majd jobb lesz.A helyzet most az,hogy végre nem lüktet,nem fáj ha ráharapok próba képp,de nagy fájdalmam van az arcomban ami még mindig dagadt.Eddig azt hittem a fogam fáj meginnt de rájöttem azt hiszem nem,hanem az arcom,ugyanis piszkálom enyhén a fogat de nem érzek nyilalást avagy fájdalmat de az arcom nagyon fáj a kis dagadt részen,már fájdalomcsillapítot kellett beszednem pedig én bírom a fájdalmat-kislányomat is egy hang nélkül szültem meg.Mi lehet a baj?Az arcizom a sok szuritól és a sok matatástól begyulladt?mit tegyek vele?

Válasz

Az arcduzzanat azt jelzi, hogy a baktériumok már kitörtek a gyökércsatornán keresztül a környező lágyszövetekbe. Abban az esetben, ha megmentésre kerül a fog több lehetőség van:

1. Ha nincs beolvadva a gyulladásos terület a lágyszövetben, azaz az arcon, akkor a gyökércsatornák maradhatnak lefedve, gyógyszeresen lezárva és az antibiotikum hatására fel fog szívódni a gyulladás.

2. Ha be van olvadva, akkor az arc szövetében levő gyulladást csíkozni szükséges.

Azt mindenképpen szakorvosnak kell eldönteni, hogy beolvadt-e a gyulladás vagy sem.

Az arcduzzanat megjelenésétől és az antibiotikum szedésének kezdetétől számított 4-5 nap múlva lehet komoly változást tapasztalni.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk