A fogorvos válaszol

gyökérkezelés után

Tisztelt Orvosok!
Január 2-án mikroszkópos gyökérkezelésen estem át, kofferdam izolálásban. Jobb oldali alsó 5. fogam volt. Ez mér egyszer be volt tömve de csak nagyon fájt illetve már a fülembe is sugárzott a fájdalom.
Gyógyszeres tömés van benn és ideiglenes fedőtömés.

Pár napig egyértelműen javult a helyzet , de tegnap óta megint nagyon fáj. A fájdalom spontán jelentkezik, nem provokálja semmi. Az tesz jót ha nyomom a fájdalmas részt illetve ha pl egy sállal jó erősen körbekötöm az arcomnak azt a részét. De nem bírom fájdalomcsillapító nélkül megint… fülem is fáj…fül orr gégészhez is elmentem, de nincs fülkürthurut vagy arcüreggyulladás.

Ha visszamegyek az orvoshoz,mit tud velem még csinálni? Vajon nem jól lett megcsinálva a gyökérkezelés? De az első napokban egyértelmű javulást éreztem…aztán a semmiből visszatért a fájdalom.

Előre is köszönöm a válaszukat!

Válasz

Kedves Kérdező!

Állapotát mielőbb jelezni kellene a kezelést végző kollégának!

Általában egy már krónikus gyulladásban lévő fog újrakezelésénél szokott hasonló panasz előfordulni. Ez teljesen normális, valószínűleg egy kis antibiotikumos segítésre lesz szüksége immunrendszerének.

Az esetleges állapotromlás, amit most érez, nem jelent hosszú távon fogvesztést, illetve nem jelez feltétlen nagy bajt. Mivel a fog és a körülötte lévő gyulladás állapotáról csak kezelőorvosa rendelkezik megfelelő információkkal, ezért kérem, panaszait neki jelezze haladéktalanul.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk