A fogorvos válaszol

Gyökérkezelés után fogmosáskor fájdalom

Jó napot, érdeklődni szeretnék, hogy 6 nappal gyökérkezelés után normális-e, ha fáj a fog, de csak amikor mosom (elektromos fogkefével). Nem durván fáj, de kellemetlen, ahogy hozzáér a kefe. Illetve utána az íny picit érzékeny marad mellette (ott nincs már fog, korábban kihúzták). Nagyon gyulladt volt már ez a fog, mire eljutottam orvoshoz, 4 alkalommal kezelte, múlt héten lett kész. Eleinte nem éreztem ezt, csak 1-2 napja, és csak mosásnál.
Előre is köszönöm szépen!

Válasz

Kedves Kérdező!

Gyökértömést követően normálisnak tekintjük az Ön által leírt panaszokat. Általában az első fél évben nem izgulunk, ha kopogtatási/ráharapási érzékenység jelentkezik. Ez természetesen nem állandó panaszokra igaz.

A rezgésre, ráharapásra, kopogtatásra jelentkező panaszoknak szépen lassan el kell tűnniük. Ellenkező esetben fél – egy év elteltével kontroll CT felvétel készítése válhat szükségessé a szokásos röntgen felvételen kívül.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk