A fogorvos válaszol

gyökérkezelés után két hónappal

Tisztelt Doktornő!a következő problémával fordulok Önhöz. December közepén elkezdett fájni a felső bal 1-es fogam, elmentem fogorvoshoz ő azt mondta hogy gyökérkezelni kell, ez meg is történt, viszont egy külföldi út miatt nem tudtam volna visszajárni ezért a gyökérkezelés után azonnal végleges tömést tett a fogamba. Azt mondta akkor a fogorvosom hogy ez nem probléma, semmi gond nem lesz. Sajnos azóta eltelt már két hónap és a fogam azóta is érzékeny nyomásra, harapásra. Azt nem mondhatom hogy fáj de ha harapok, ha hozzáér valami, ha fogatmosok vagy orrfújás után mikor megtörlöm az orromat akkor érzem a fogamat. A múlt héten ezzel a problémával visszamentem a fogászatra, a fogorvos csinált ct felvételt a fogaimról, ami alapján azt mondta hogy nem indokolt a gyökércsúcs csonkolás mert nem lát semmilyen gócot, gennycsomot vagy bármit ami indokolttá tenné a beavatkozást. Azt mondta hogy várjak, mert nincs semmi gond a fogammal és hogy a gyökértömés is tökéletes olyan amilyennek lennie kell. A kérdésem az lenne hogy ha minden rendben van akkor mitől lehet érzékeny a fogam? Valóban van rá esély hogy magától el fog múlni az érzékenység? mit tegyek?válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Gyökértömést követően néhány napig maradhat harapásra érzékeny a fog, 2 hónap alatt ennek azonban már rendeződni kellett volna. Ha panaszai ilyen hosszú időn keresztül fennállnak, felmerül a gyökércsúcsamputáció lehetősége vagy a gyökértömés cseréje, esetleg abban az esetben is, ha tökéletesnek látszik felvételeken a gyökértömés.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk