A fogorvos válaszol

Gyökérkezelés után nyomás érzékenység

P. Tibor

Tisztelt Doktornő/úr!

3 hete gyökérkezelték az egyik (jobb felső) kisörlő fogamat, és nyomásra azóta is érzékeny. Magától nem fáj egyáltalán, életvitelemben nem zavar, éjszaka se kelek fel tőle, de nyomásra érzékeny, tehát rágni jobb oldalon csak nagyon minimálisan tudok (tésztát, tojást pl.).
A kérdésem az, hogy normális ez, 3 hét után is? Gyógyszeres tömés van benne, nincs még gyökértömés/felszíni sem. Mennyi ideig szoktak ilyenkor várni? Nem lenne érdemesebb egy röntgent kérni? Július 13-án van a köv. időpontom, és félek, hogy addigra jobban elromlik – bár a húzást kibírnám, nagyon nem örülnék, ha egy olyan fogat kéne kiszedni, ami egyébként menthető lett volna.

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Ha eddig még egyáltalán nem készült röntgen a fogról, akkor mindenképp szükséges lenne! Azt, hogy menthető-e a fog, látatlanban nem tisztem megítélni, azonban ha menthető, javasolt lenne gyökérkezelésben jártas endodontus kollégát felkeresni a problémával. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk