A fogorvos válaszol

gyökérkezelés után visszajött a fájdalom

Tisztelt Uniklinik!
5 napja gyökérkezelték a bal oldali alsó 5. fogamat. Ez volt az első alkalom, mikroszkóposan, kofferdammal. Gyógyszeres tömés és ideiglenes tömés van benne,5 napig nagyon jól voltam, aztán ma a 6. napon újra elkezdet fájni a fogam. Illetve lefekvéskor sokkal rosszabb-fel kell ülnöm, akkor elmúlik a fájdalom.
Lehetséges, hogy a 4. fogam is fáj? Sokszor nem tudom megkülönböztetni, hogy melyik fáj..

Vagy nem eléggé alaposan történt a gyökérkezelés? Pedig kb 2 órahosszáig tartott, nagyon alaposan, mindennel.
Ilyenkor folytatni kell a tisztogatást, fertőtlenítést?

Előre is köszönöm a választ.

Válasz

Kedves Kérdező!

Sajnos nem ismerjük az esetet, nem tudjuk, hogy pontosan miért kellett gyökérkezelni azt a fogat. Pl.: ha a kezelt fog már régebben elhalt, és a gyökércsúcsi részen már kialakult egy gyulladás, akkor a kezelést követően kialakulhat a krónikus gyulladás akut fellángolása. Ezért kérem, panaszait jelezze kezelőorvosának, hogy Ő meg tudja tenni a további szükséges lépéseket.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk