A fogorvos válaszol

Gyökérkezelés után

.

Jó napot/estét.8-9hete gyökérkezelétek a felső szemfogamatfogamat(akkor került bele a végleges tömés,előtte 3x voltam nála míg zàrható lett).Az inyemen már kezelés előtt távozott a genny erre a fogorvos nem mondott akkor semmit,az arcom abban az oldalban nyomásra érzékeny volt azt mondta ez normális a kezelés alatt utána pár héttel elmúlik.A kérdésem az lenne ha még az arcom inkább csak az orrtövében még mindig érzékeny nyomásra és genny nyomásra még napi 1-2x szivárog mennyire van rendben?Illetve ha ez nem jó akkor mit csinál a fogorvos?Köszönöm

Válasz

Kedves Kérdező!

A leírt panaszok sajnos nem tekinthetők normálisnak. Érzékenység esetleg lehetne, bár a 8-9 hét a végleges lezárást követően már túlzásnak tűnik, az azonban semmiképp sem jó jel, hogy nyomásra az ínyből genny ürül. Javaslom keresse fel kezelőorvosát, vagy még inkább egy endodonciában jártas szakembert. Ha a fog a gyökértömés cseréjét követően sem nyugszik meg, felmerül, hogy szükséges lesz gyökércsúcs rezekciót végezni, mely során a csontban kialakult gyulladást műtéti úton távolítjuk el. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk