A fogorvos válaszol

Gyökérkezelés utáni fájdalom

Z. Orsolya

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Egy évvel ezelőtt gyökérkezelték a bal alsó hátsó (legutolsó melletti) rágófogamat. Teljesen tünetmentes volt a fog, lement a gyulladás, egészen addig a pontig, amig fel nem nyitották, hogy mintát vegyenek a végleges töméshez. Két hétig volt úgy, már akkor éreztem, hogy valami nincs rendben, mert enyhén lüktet és kisugárzik a fájdalom időnként majdnem a fülemig. Ez a fájdalom/nyomás érzés sokkal enyhébb, mint a gyökérkezelés előtt volt, de délutánra szinte kivétel nélkül visszajön minden nap, igaz a tömést még csak egy hete tették bele, de a gyulladást három hete érzem kb. A fogorvosom szerint inkább a mögötte levővel lehet baj, de én elég egyértelműen a gyökérkezelt fognál érzem a problémát. Sajnos a fogorvosomhoz nem tudok most visszamenni, mert szülési szabadságra ment, de ha nem enyhülnek a tünetek, mindenképpen megnézetem. Tudna abban segíteni, hogy ilyenkor mik a lehetőségek, mi lehet a probléma? Kihúzatni csak a legutolsó esetben szeretném, inkább mégegy gyökérkezelés.

Segítségüket előre is köszönöm!
Üdvözlettel,
Z. Orsolya

Válasz

Kedves Orsolya!

Javaslom, hogy mindenképp keressen fel fogorvost panaszaival, mert vizsgálat és friss röntgenfelvétel készítése nélkül nem lehet megmondani, mi okozza a panaszait. Ha korábbi röntgenfelvételeit esetleg el tudja kérni kezelőorvosától, az is hasznos információval szolgálhat.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk