A fogorvos válaszol

Gyökérkezelés utáni fájdalom

F. Tímea

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

A jobb felső szemfogamat 4 napja gyökér kezelte a fogorvosom ugyanis nagyon fájt, a röntgenkép szerint ideggyulladásom volt. Az ideget kivette és gyógytömést tett bele amit ideiglenes töméssel zárt. A végén még egy röntgenkép készült mely szerint jól sikerült a gyökértömés. Viszont a fájdalom továbbra is fennáll a fog gyökere körül még az orromnál is érzem, flectort szedek úgy néhány órára mérséklődik a fájdalom ami egyébként kibírhatatlan. Az arcom a szemfog fölötti területen kissé duzzadt. Azt szeretném kérdezni , hogy mennyire normális ez az erős fájdalom? A fogorvosom 3 hét múlva rendelt vissza a végleges tömésre, de sajnos az ideiglenes már aznap este kiesett? Lehet ez a baj?
Köszönöm válaszát , további szép napot!
Tímea

Válasz

Kedves Tímea!

Egy jól sikerült gyökérkezelést követően a nagy fájdalomnak mindenképpen mérséklődnie kell. Kezelések között, amikor gyógyszer van a gyökércsatornákban a fog feletti területen enyhe nyomásérzékenység, a fogat megkocogtatva kisebb fájdalom jellemző, de nagy, rendszeres fájdalomcsillapító szedést igénylő panasz viszonylag ritka.

A nagy fájdalom miatt is, illetve a kiesett ideiglenes tömés miatt is feltétlen keresse fel kezelőorvosát. A nyitva lévő fog nem szerencsés, hiszen a szájüregi baktériumok akadálytalanul jutnak el a csonthoz, a gyökércsatornán keresztül, így azt mihamarabb vissza kell zárni.

Köszönöm kérdését!

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk