A fogorvos válaszol

gyökérkezelés utáni fájdalom

Kedves Uniklinik!
Köszönöm gyors válaszukat!
A fogam a túlterheléstől steril gyulladásban volt., nem volt szuvas egyáltalán. Amikor felnyitották, akkor látszott, hogy már kb 80 % ban elhalt, már csak egy kevés élő szövet volt benne. Nekrózis volt a diagnózis.
Jól gondolom, hogy akkor az állhat fent, amit az előző válaszukban írtak, tehát a gyökércsúcson lévő gyulladás fellángolt?
Erre mi a gyógymód? a gyógyszeres tömés cseréje?
Van reális esélyem, hogy megtartható ez a fog és nem fog fájni többet?

Köszönöm újra válaszukat.

Válasz

Kedves Kérdező!

Amennyiben nem szüntették meg a túlterhelés okát, illetve nem vették ki a kérdéses fogat occlusióból, úgy pusztán a fog gyökérkezelése nem fogja megoldani a problémát. Továbbá amennyiben a fognak csak egy része volt elhalva, úgy egy gyökerű fogak esetében kizárt, hogy a gyökércsúcs körül gyulladás alakuljon ki.

Amennyiben a fog túlterhelése okozta valóban a fog elhalását, úgy a harapás teljes körű helyreállítását követően várható csak, hogy a terület megnyugszik, illetve esettől függően javaslonám egy gnatológus kolléga felkeresését. (Utóbbihoz a komplett esetet ismerni kellene, rtg felvételek illetve szájvizsgálat után lehet csak többet mondani.)

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk